Startsein voor aanleg randweg Hoedekenskerke

4 maanden geleden gepubliceerd

Wethouder Arno Witkam en directeur Bart van Schilt van aannemersbedrijf Traas en Ovaa hebben vorige week hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst gezet. Dit markeert het officiële begin van de aanleg van de randweg in Hoedekenskerke, onderdeel van de Gebiedsvisie Borsele-Oost.

Duurzame aanpak

De aanleg van de randweg wordt duurzaam aangepakt. De gemeente Borsele werkt hiervoor nauw samen met Traas en Ovaa B.V., een bedrijf dat gespecialiseerd is in sterke funderingen met de Geosta-methode. Hierbij wordt grond gemengd met cement, water en Geosta, en gecombineerd met licht glasschuimbeton als funderingsmateriaal. Dankzij een evenwichtsconstructie, waarbij een deel van de grond wordt vervangen door de lichte funderingsconstructie, kan de randweg worden aangelegd in een zettingsgevoelig gebied. Deze unieke werkmethode laat zien hoe de gemeente Borsele inzet op duurzaamheid en klimaatadaptatie.

Planning

De voorbereidingen voor de aanleg van de randweg zijn in volle gang. Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt de symbolische start van de samenwerking gevierd. Het bouwteam gaat nu verder met de voorbereidingen en zal starten zodra alle procedures zijn doorlopen. Informatie over de planning zal worden gecommuniceerd zodra deze beschikbaar is.

De randweg Hoedekenskerke maakt deel uit van de Gebiedsvisie Borsele-Oost. Voor meer informatie over de Gebiedsvisie Borsele-Oost kunt u de website van de gemeente Borsele raadplegen.