Ralf Hirdes bekroond tot winnaar van de fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele 2023

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Ralf Hirdes is uitgeroepen tot winnaar van de fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele 2023. Zijn luchtfoto van de rotondes die de Julianaweg aan de Sloeweg verbinden, werd door de jury als beste gekozen uit de vele inzendingen. De bekendmaking vond plaats in het gemeentehuis in Heinkenszand.

Elk jaar sturen tientallen fotografen hun mooiste foto in voor de wedstrijd. Het thema van 2023 was ‘Borsele op z’n mooist’. Uit alle inzendingen werd elke maand een winnaar gekozen. Dit jaar was er één fotograaf die twee keer in de prijzen viel, wat resulteerde in elf maandwinnaars. Uit deze elf winnaars is de foto van Ralf Hirdes als uiteindelijke winnaar gekozen.

Lovende woorden van de jury

De jury was zeer te spreken over de foto van Hirdes. Volgens hen is de foto nergens saai en springt deze eruit tussen de andere inzendingen. De mooie vlakverdeling en het effect van de sneeuw, dat lijkt op penseelstreken, maken de foto tot een kunstwerk. Zelfs infrastructuur kan prachtig zijn, aldus de jury.

Wethouder Marga van de Plasse, die de winnaar bekendmaakte, was ook onder de indruk van de inzendingen. Ze prees vooral de foto van Hirdes, die ze een echt kunstwerk noemde.

Franda van der Zande behaalde de tweede plaats met haar foto van overvliegende vogels over de strekdam. De derde plaats werd ingenomen door Mascha van der Schraaf, die een prachtige wolkenlucht boven Baarland vastlegde.

Fotowedstrijd 2024

Ralf Hirdes ontvangt voor zijn winnende foto een waardebon van 300 euro. Het thema voor de fotowedstrijd van 2024 is al bekendgemaakt: ‘Bijzonder Borsele’. De organisatie nodigt iedereen uit om te laten zien wat Borsele zo bijzonder maakt. Of het nu de ondergaande zon boven het uitgestrekte land is, de typische dijkjes, de mooie natuurgebieden of de kust.