Zeehavenpolitie arresteert twee ronselaars in Vlissingen

4 maanden geleden gepubliceerd

De Zeehavenpolitie heeft deze week twee mannen aangehouden op verdenking van het tegen betaling proberen te verkrijgen van bedrijfsgegevens. De mannen, 20 en 22 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Vlissingen, zouden de gegevens hebben willen inzetten voor de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen.

Onderzoek en aanhouding

Na ontvangst van informatie over de vermeende activiteiten van de mannen, startte de Zeehavenpolitie een onderzoek. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar Torentijd voor verder onderzoek. Na afronding van het onderzoek zijn de mannen heengezonden. Ze blijven echter als verdachten aangemerkt.

Rol van insiders bij smokkel

Criminele organisaties hebben vaak insiders nodig om cocaïne via zeehavens Nederland binnen te smokkelen. Ze proberen havenarbeiders en overheidsmedewerkers te corrumperen, bijvoorbeeld door hoge geldbedragen te bieden of druk uit te oefenen. De Zeehavenpolitie onderzoekt of dit in dit geval ook is gebeurd.

Oproep aan havenmedewerkers

De Zeehavenpolitie vermoedt dat er onder havenmedewerkers of in hun omgeving meer informatie bekend is over ronselpraktijken. De aanpak van deze vorm van criminaliteit heeft hoge prioriteit voor de politie. Als u informatie heeft over deze praktijken, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. U kunt dit ook anoniem doen via Meld Misdaad Anoniem of het Team Criminele Inlichtingen.