Voormalig havenarbeider aangehouden voor betrokkenheid bij cocaïnesmokkel

4 maanden geleden gepubliceerd

Een 55-jarige man uit de gemeente Borsele is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. De voormalig havenarbeider meldde zichzelf aan bij de Zeehavenpolitie op 21 maart 2024.

Aanhouding en onderzoek

De woning en auto van de verdachte werden eerder die dag doorzocht. De aanhouding volgde na een onderzoek van de Zeehavenpolitie naar mogelijke betrokkenheid van havenmedewerkers bij de invoer van cocaïne in de Vlissingse haven. De man, die niet meer in de haven werkt, kwam al snel als verdachte in beeld.

Het onderzoek van de Zeehavenpolitie richt zich nu op de exacte rol die de man heeft gespeeld. Hij is verhoord om meer informatie te verkrijgen.

Cocaïnesmokkel in de havens

Criminele organisaties hebben vaak hulp van binnenuit nodig om cocaïne via de zeehavens Nederland binnen te smokkelen. Ze proberen havenarbeiders en overheidsmedewerkers te corrumperen, bijvoorbeeld door hoge geldbedragen te bieden of druk uit te oefenen.

De Zeehavenpolitie onderzoekt nu de contacten van de verdachte man. Er is een vermoeden dat er onder havenmedewerkers of in hun omgeving meer informatie bekend is over cocaïnesmokkel. De politie heeft aangegeven dat de aanpak van deze vorm van criminaliteit een hoge prioriteit heeft en roept op om informatie te melden.