Bevelandse ondernemers bundelen krachten voor toeristische promotie

3 maanden geleden gepubliceerd

Een groep recreatie- en toeristische ondernemers uit de Bevelanden kwam recent samen in Gasterij Schoudee in Wemeldinge. Dit in het kader van de Actielijn Beleving op de Bevelanden, een initiatief waarbij de vijf Bevelandse gemeenten (Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal) samenwerken met lokale ondernemers om de Bevelanden beter te promoten als toeristische bestemming.

Unieke kansen op de Bevelanden

Wethouder Stephan van Belzen van Noord-Beveland opende de bijeenkomst. Hij sprak over de unieke mogelijkheden van de regio en benadrukte dat de Bevelanden ‘ook een beetje Zeeuws’ zijn, wat volgens hem betekent dat de regio trots mag zijn op wat het te bieden heeft.

Zilt Zoet Zeeland Food Trail en festivalisering

Eén van de voorstellen om de regio te promoten was de Zilt Zoet Zeeland Foodtrail. Een route die de Bevelanden nationaal en zelfs internationaal op de kaart kan zetten. Het idee is om de twee onderscheidende smaken van de Bevelanden, die op fietsafstand van elkaar liggen, te verbinden.

Daarnaast werden er ideeën geopperd om kleinschalige festivals te organiseren, gericht op zowel de lokale bevolking als de bezoekers. Deze bezoekers hebben vaak een grote interesse in lokale voedselproducten en beleving.

Dineren tussen de fruitbomen

De regio Bevelanden is rijk aan producten van het land en uit het water. Om deze rijkdom om te zetten in een ware foodbeleving voor inwoners en toeristen, werden er tijdens de bijeenkomst verschillende ideeën besproken. Van een foodtruckkaravaan met streekproducten tot dineren in idyllische boomgaarden; er waren genoeg ideeën.

Uitwerking en volgende bijeenkomst

De werkgroep van de Actielijn Beleving op de Bevelanden gaat nu aan de slag met alle opgehaalde ideeën en suggesties. De volgende bijeenkomst staat gepland voor het najaar. Dan wordt opnieuw een stap gezet richting een culinaire beleving op de Bevelanden. Beide wethouders roepen alle ondernemers in de toeristische en recreatieve sector op de Bevelanden op om zich aan te sluiten bij dit initiatief.