Borsele eert prominente vrouwen op Internationale Vrouwendag

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, eert Borsele de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen. Wethouder Marga van de Plasse zal ter ere van deze dag een straatnaambord onthullen in de nieuwe wijk Platepolder.

Vernoeming naar prominente vrouwen

De straten van Platepolder in Heinkenszand worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis die een bijzondere inzet hebben getoond. Onder hen is Hilda Verwey-Jonker. Hoewel de bouw van het Hilda Verweij-Jonkerhof nog niet is voltooid, wordt het straatnaambord alvast onthuld. De kleindochter van Verwey-Jonker en de wethouder zullen dit samen doen. Na de onthulling zal de coördinator van Discriminatie.nl Zeeland in het gemeentehuis meer delen over Hilda Verwey-Jonker.

Wie was Hilda Verwey-Jonker?

Hilda Verwey-Jonker (1908-2004) was de eerste Nederlandse sociologe en feminist en was de eerste vrouw bij de Sociaal Economische Raad. Ze was politiek actief en heeft aan de wieg gestaan van de PvdA. Ze zette zich in voor achtergestelde groepen en kwetsbaren in de samenleving, zoals vrouwen, ouderen en vluchtelingen.

Ontmoeting in Borsele

Naast de onthulling van het straatnaambord, hebben de vrouwen van de gemeenteraad voor 8 maart nog meer in petto. Ze organiseren een ontmoeting voor vrouwen uit Borsele in de Jeugdhoeve in ‘s-Heerenhoek. Het duo DE FREESIAS zal de avond verzorgen met een programma vol humor. Ruim honderd dames hebben zich reeds hiervoor aangemeld.