Gratis activiteiten voor kinderen uit minima gezinnen in Borsele

10 maanden geleden gepubliceerd

Kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen in de gemeente Borsele kunnen dit schooljaar gratis deelnemen aan drie activiteiten van BONS na de schooluren. De gemeente betaalt de kosten voor deze activiteiten.

Wat is BONS?

BONS staat voor Borsele Na School en organiseert leuke, uitdagende en leerzame activiteiten voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente Borsele. De activiteiten variëren van sporten, muziek maken, klussen en knutselen tot natuuractiviteiten. Deze activiteiten vinden plaats op bijna alle scholen in Borsele, onder begeleiding van professionele begeleiders van BONS.

Hoe aanmelden?

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden voor maximaal drie verschillende activiteiten per jaar. Een overzicht van alle activiteiten per dorp voor het schooljaar 2023-2024 is beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen met daarin de naam, leeftijd en school van het kind, de gekozen activiteiten (maximaal 3 per jaar per kind) en eventuele bijzonderheden zoals allergieën of medische informatie.

Overige kindregelingen

Wethouder Marga van de Plasse benadrukt het belang dat elk kind mee kan doen. Naast de activiteiten van BONS zijn er ook andere regelingen om kinderen te helpen, zoals een vergoeding voor een sportclub en muziekles, een tegemoetkoming in schoolkosten, een verjaardagsbox en een tegoedbon om een sinterklaascadeau uit te zoeken.

Hulp bij aanvragen

Als u hulp nodig heeft bij het aanmelden voor BONS of het aanvragen van een of meerdere regelingen, kunt u contact opnemen met VrijwilligersHuis Borsele. Vrijwilligers en medewerkers kunnen u wegwijs maken en helpen bij uw aanvraag.